Nu kan du söka till vårt estetiska program

Publicerad:

Är du fascinerad av spel och vill lära dig hur man skapar de miljöer som bygger upp spelvärldar? Har du ett stort intresse för design, teckning, funktion och form? Då kan du från och med 2025 års gymnasieval söka till Söderslättsgymnasiets estetiska program med inriktningarna spelgrafik och design.

På det estetiska programmet kan du välja mellan inriktningarna spelgrafik och design.

Fotograf: Niclas Ingvarsson

Utbildningen kommer att vara en fördjupning inom ramen för estetiska programmets inriktning bild och form. Kompetens inom spelproduktion är sedan några år tillbaka högt efterfrågat och utbildningen bedöms ge goda möjligheter till arbete efter avslutade studier.

Inom inriktningen spelgrafik kommer du att kliva in i den digitala världens gränslösa möjligheter; fokus kommer hela tiden att ligga på att lyfta din kreativitet, glädje och känsla för bild och form. Målet är att du ska behärska och känna dig bekväm med de verktyg som är standard ute i spelbranschen samtidigt som du får utveckla din egen stil och kreativitet.

Inom inriktningen design får du förvandla dina kreativa idéer till verklighet genom att utforska och experimentera med design i alla dess former. Oavsett om du brinner för att teckna, bygga, forma eller tänka stort, kommer du att hitta något som utmanar och utvecklar dig.

Läs mer om vårt nya estetiska program.

Kategorier