Försäljnings- och serviceprogrammet

Är du en person som tycker om att arbeta med människor och vill skapa kontakter så att du kan komma ut i yrkeslivet efter studenten? Vill du jobba i en internationell miljö där du har hela världen som arbetsfält? Välj då försäljnings- och serviceprogrammet.

Sök till försäljnings- och serviceprogrammet om du vill arbeta med människor och skapa kontakter.

Fotograf: Niclas Ingvarsson

Under dina tre år på försäljnings- och serviceprogrammet kommer du bland annat att få lära dig att starta, driva och utveckla ett företag inom UF, Ung företagsamhet. Du lär dig grunderna inom försäljning och service, hur ett företag fungerar samt kundbemötande.

Vi tycker att det är viktigt att du som elev ska ha så många möjligheter som möjligt efter gymnasiet. Därför erbjuder vi dig att inom programmets 2500 poäng att läsa in grundläggande högskolebehörighet. Praktiskt innebär det att du i ditt individuella val (200 poäng) väljer kurserna Engelska 6 och Svenska 3.

Programmet går dessutom att kombinera med elitfotbollsgymnasiet (NIU) eller med våra olika lokala idrottsutbildningar.

Vi ger dig grunderna för att arbeta i den breda globala handels- och servicevärlden!

Nytt för i år (2022) är att elever som har en gymnasieexamen från vårt försäljnings- och serviceprogram får tillgodoräkna sig ett års branschvana i butiker med gällande kollektivavtal.

På försäljnings- och serviceprogrammet kommer du bland annat att få lära dig om hur du startar eget företag.

Fotograf: Niclas Ingvarsson

Se filmen om försäljnings- och serviceprogrammet

Jag vill gärna besöka en klass på försäljnings- och serviceprogrammet

Ange vilken skola du går på samt i vilken årskurs.

Har din skola (mentor/rektor) godkänt att du tar ledigt från skolan för att besöka oss på SSG?
Har du informerat dina föräldrar/vårdnadshavare om att du ska besöka oss på SSG?

Jag samtycker till att Trelleborgs kommun samlar in och lagrar de personuppgifter som jag lämnar för bokning av besök på Söderslättsgymnasiet, så kallad skuggning. Behandling som sker är insamling, hantering, lagring och radering.

De personuppgifter som behandlas för detta ändamålet är: namn, adress, telefonnummer och e-post. De personuppgifter som behandlas sker med stöd av samtycke och jag är medveten om att jag när som helst kan återkalla mitt samtycke och jag har även rätt att begära att mina personuppgifter raderas.

Dina personuppgifter kommer att hanteras av Söderslättsgymnasiet i Trelleborgs kommun.

Trelleborgs kommun hanterar dina personuppgifter i enlighet med Dataskyddsförordningen och behåller inte personuppgifter du har lämnat in längre än nödvändigt. Personuppgiftsansvarig för denna behandlingen är bildningsnämnden som kan kontaktas på bildningsforvaltningen@trelleborg.se. Dina personuppgifter sparas i maximalt ett år.

Mer information om hur vi behandlar personuppgifter, om dina rättigheter och om Dataskyddsförordningen finns på www.trelleborg.se/personuppgifter.
Dataskyddsombudet för Trelleborgs kommun nås på dataskyddsombud@trelleborg.se eller 0410-73 30 00.

Bildningsförvaltningen