Naturvetenskapsprogrammet är ett högskoleförberedande program som ger dig en god grund att stå på och den bredaste behörigheten till högskola och universitet. Alla programmets lärare är legitimerade och har djup ämneskompetens och lång yrkeserfarenhet. Lärarna har ett nära samarbete med eleverna. Målet är att du ska lyckas och nå så långt som möjligt.

Vid naturvetenskapsprogrammet på Söderslättsgymnasiet har du möjlighet att profilera din utbildning genom att läsa de kurser som intresserar just dig. Du får tillgång till en egen bärbar dator och kommer att arbeta med modern och avancerad mätutrustning i fina lokaler.

I undervisningen varvas de teoretiska studierna på olika sätt med praktiska moment. Vi har ett etablerat samarbete med högskola och arbetsliv. Väljer du naturvetenskapsprogrammet kan du dessutom kombinera utbildningen med elitfotbollsgymnasium (NIU) eller våra lokala idrottsutbildningar.

Hos oss är det lätt att trivas. Våra elever framhåller studiero, gemenskap och lärarnas engagemang när de beskriver hur det är att gå på naturvetenskapsprogrammet.

Se filmen om naturvetenskapsprogrammet

Jag vill gärna besöka en klass på naturvetenskapsprogrammet

Ange vilken skola du går på samt i vilken årskurs.

Har din skola (mentor/rektor) godkänt att du tar ledigt från skolan för att besöka oss på SSG?
Har du informerat dina föräldrar/vårdnadshavare om att du ska besöka oss på SSG?

Jag samtycker till att Trelleborgs kommun samlar in och lagrar de personuppgifter som jag lämnar för bokning av besök på Söderslättsgymnasiet, så kallad skuggning. Behandling som sker är insamling, hantering, lagring och radering.

De personuppgifter som behandlas för detta ändamålet är: namn, adress, telefonnummer och e-post. De personuppgifter som behandlas sker med stöd av samtycke och jag är medveten om att jag när som helst kan återkalla mitt samtycke och jag har även rätt att begära att mina personuppgifter raderas.

Dina personuppgifter kommer att hanteras av Söderslättsgymnasiet i Trelleborgs kommun.

Trelleborgs kommun hanterar dina personuppgifter i enlighet med Dataskyddsförordningen och behåller inte personuppgifter du har lämnat in längre än nödvändigt. Personuppgiftsansvarig för denna behandlingen är bildningsnämnden som kan kontaktas på bildningsforvaltningen@trelleborg.se. Dina personuppgifter sparas i maximalt ett år.