Företagare gav tips inför livet efter studenten

Publicerad:

Tidigare i veckan var det premiär för advisory board – ett nytt forum där elever får chans att träffa lokala företagare och kommunala tjänstepersoner för att prata livet efter studenten.

Föreläsarna, som bjudits in för att prata med elever från samtliga program på skolan, berättade om möjliga karriärvägar för de potentiella framtida medarbetarna.

Magnus Andersson från Ludvig & Co träffade elever från ekonomiprogrammet.

Fotograf: Fanny Nyberg

Som elev står du inför många val när det är dags att lämna gymnasiet, men det är inte lätt att ha koll på alla möjligheter som finns. Tanken med advisory board är att skapa en starkare och mer effektiv samverkan mellan skolan och arbetslivet.

De lokala företag och organisationer som var representerade var Trelleborgs FF, Alsingevallen, VLP Bygg och markenentreprenad, Elservice AB, Clarion Collection, Qloss AB, Sandvik AB, Humana, Ludvig & Co, Trelleborgs Allehanda, Wocab AB, Direkten Entré, Fribergs cyklar och VA Gruppen.

– Vi anställer gärna gymnasieekonomer med målsättningen att de ska fördjupa sina kunskaper, specialisera sig och kanske på sikt vidareutbilda sig, säger Magnus Andersson från Ludvig & Co, som träffade elever från ekonomiprogrammet.

Från kommunen deltog bland annat förvaltningscheferna Sarah von Liewen och Mats Linderholm samt kommundirektör Gisela Öst. Dessutom var de kommunala bolagen Visit Trelleborg, Trelleborgs Energi och Trelleborgs Hamn var också representerade.

På trelleborg.se finns mer information om advisory board.

Kategorier