Arrangerar poesifestivalen som del av utbildningen

Publicerad:

Efter veckor av undersökningar och planering börjar det nu bli dags för mer praktiskt arbete för eleverna på försäljnings- och serviceprogrammet. För andra året i rad är de med och arrangerar Poesifestivalen som en del av sitt skolarbete.

Eleverna, som går andra året, är indelade i grupper med olika ansvarsområden. Några jobbar med marknadsundersökningar, andra med administration. Alla samverkar på olika sätt med föreningen Sustainable poetry som ligger bakom poesifestivalen den 21 mars.

Ronja Christensen och Julia Isaksson gillar att få möjligheten att jobba med ett riktigt arrangemang.

Fotograf: Fanny Nyberg

– Det är väldigt roligt att vi får jobba med något som är på riktigt. Det innebär ett stort ansvar, och det är stort att vi fått det förtroendet, säger Julia Isaksson som är med i gruppen som arbetar med marknadsföring. 

Får nytta av kunskaperna

Flera av karaktärsämnena ingår som en del i projektet; evenemang, praktisk marknadsföring, branschkunskap, servicekunskap, entreprenörskap. Klassen jobbade på ett liknande sätt redan i höstas, när de arrangerade tävlingen Draknästet. 

Klasskompisen Ronja Christensen tycker att det är roligt att kunskaperna som de fick under första året på försäljnings- och serviceprogrammet nu kan omsättas i handling. 

– Vi läste flera kurser i ettan som vi har nytta av nu. Det är också det här som gör vårt program unikt, att vi får jobba så mycket praktiskt, säger hon. 

De menar båda att de lär sig mer när de får vara aktiva på lektionerna – och allra bäst är att få jobba med skarpa, verkliga uppdrag.

Praktik en dag i veckan

Under andra året har eleverna också praktik, en dag i veckan. Både Julia och Ronja praktiserar i butik inom detaljhandeln och uppskattar mötet med kunderna. 

– Jag gillar att interagera med andra människor, och träffa många olika personer, säger Ronja. 

Både hon och Julia funderar på att bli säljare av något slag, om de blir kvar inom service och försäljning. 

– Kanske bilsäljare, säger Julia. Jag har alltid tyckt att det är kul med kassa och system. 

– Jag tänker också något inom sälj, det är roligast. Men det som är så bra med vårt program är att man också kan läsa vidare inom något helt annat område, säger Ronja.

Kategorier