Elevintervju med Dzenana

Dzenana läser på vård- och omsorgsprogrammet på Söderslättsgymnasiet. Hon berättar att hon valde programmet för att hon vet att hon vill hjälpa människor och att hon är social.

Dzenana tycker att lärarna på vård- och omsorgsprogrammet är väldigt bra.

– Valet känns helt rätt; utbildningen känns på riktigt och jag får kunskaper för livet, säger Dzenana.

I undervisningen blandas teori med praktik. Det är viktigt att hänga med på lektionerna och repetera.

Dzenana upplever att lärarna är väldigt bra.

– Det märks att lärarna gillar sitt jobb och de undervisar med stor inlevelse. Efter lektionerna finns det möjlighet att stanna kvar på skolan och plugga mer med stöd av lärare, berättar Dzenana.

Skolmiljön på Söderslättsgymnasiet är trygg och i klassen har de en stor gemenskap.

– I början av terminen kände jag inte någon, men nu känner jag alla, säger Dzenana.