Elevintervju med Nelli

Nelli läser på samhällsvetenskapsprogrammet på Söderslättsgymnasiet. Nelli berättar att hon valde programmet eftersom det är ett brett program och hon vet att hon vill studera vidare inom ämnesområdet efter gymnasiet.

Nelli tycker att samhällsvetenskapsprogrammet är ett intressant program.

– Jag funderar på att bli lärare eller psykolog, säger Nelli.

Närheten till skolan var också en bidragande faktor till att Nelli valde att läsa på Söderslättsgymnasiet.

– Jag pendlar från Anderslöv varje dag och det är lätt att ta sig till skolan, tycker Nelli.

På frågan vad som är unikt för Söderslättsgymnasiet och samhällsvetenskapsprogrammet svarar Nelli:

– Det så intressant. Lärarna är väldigt engagerade och vill alla elevers bästa.

Nelli tycker också att lokalerna är bra och att aulan känns väldigt proffsig. Hon ger även ett tips till eleverna i årskurs 9:

– Välj det du tycker är intressant. Välj utifrån ditt intresse och inte vad dina vänner väljer. Nya vänner hittar du här.