Samhällsvetenskapsprogrammet med inriktning beteende- eller samhällsvetenskap ger en bred utbildning och öppnar dörrar för studier och yrken inom många olika områden.

Samhällsvetenskapsprogrammet med inriktning beteende- eller samhällsvetenskap ger en bred utbildning.

Inriktning beteende och samhälle

Utbildningen ger dig goda kunskaper om människor och sociala relationer, olika kulturer och samhället vi lever i. Vi har nära samarbete med EU och du kommer att möta engagerade lärare som ger dig möjlighet att delta i olika internationella aktiviteter. Vi arbetar aktivt med frågor som berör FN, vilket genomsyrar hela din utbildning. På programmet görs ofta studiebesök och resor med anknytning till undervisningen.

Samhällsvetenskapsprogrammet sätter gemenskapen i fokus och här hittar du lätt nya vänner. Du möter kunniga och engagerade lärare som hjälper dig att nå dina mål så att du kommer till universitetet med de bästa förutsättningar. Vi ger dig en trygg grund att stå på och sätter både din kunskapsmässiga och din personliga utveckling i fokus.

Se filmen om samhällsvetenskapsprogrammet

Jag vill gärna besöka en klass på samhällsvetenskapsprogrammet

Ange vilken skola du går på samt i vilken årskurs.

Har din skola (mentor/rektor) godkänt att du tar ledigt från skolan för att besöka oss på SSG?
Har du informerat dina föräldrar/vårdnadshavare om att du ska besöka oss på SSG?

Jag samtycker till att Trelleborgs kommun samlar in och lagrar de personuppgifter som jag lämnar för bokning av besök på Söderslättsgymnasiet, så kallad skuggning. Behandling som sker är insamling, hantering, lagring och radering.

De personuppgifter som behandlas för detta ändamålet är: namn, adress, telefonnummer och e-post. De personuppgifter som behandlas sker med stöd av samtycke och jag är medveten om att jag när som helst kan återkalla mitt samtycke och jag har även rätt att begära att mina personuppgifter raderas.

Dina personuppgifter kommer att hanteras av Söderslättsgymnasiet i Trelleborgs kommun.

Trelleborgs kommun hanterar dina personuppgifter i enlighet med Dataskyddsförordningen och behåller inte personuppgifter du har lämnat in längre än nödvändigt. Personuppgiftsansvarig för denna behandlingen är bildningsnämnden som kan kontaktas på bildningsforvaltningen@trelleborg.se. Dina personuppgifter sparas i maximalt ett år.