Naturvetenskapsprogrammet är ett högskoleförberedande program som ger dig en god grund att stå på och den bredaste behörigheten till högskola och universitet. Alla programmets lärare är legitimerade och har djup ämneskompetens och lång yrkeserfarenhet. Lärarna har ett nära samarbete med eleverna. Målet är att du ska lyckas och nå så långt som möjligt.

På naturvetenskapsprogrammet på Söderslättsgymnasiet har du möjlighet att läsa de kurser som intresserar just dig. Du kan till exempel välja att profilera din utbildning med kurser som innehåller extra mycket laborativa moment, exkursioner, studiebesök och arbete i projektform.
På naturvetenskapsprogrammet får du tillgång till en egen bärbar dator och du kommer att arbeta med modern och avancerad mätutrustning i fina lokaler. I undervisningen varvas de teoretiska studierna på olika sätt med praktiska moment.

Vi har ett etablerat samarbete med högskola och arbetsliv. Redan i årskurs ett träffar du studenter från Lunds tekniska högskola. De hjälper dig att förbättra din studieteknik och problemlösningsförmåga samt lär dig mer om högskolestudier i allmänhet.

Hos oss är det lätt att trivas. Våra elever framhåller studiero, gemenskap och lärarnas engagemang när de beskriver hur det är att gå på naturvetenskapsprogrammet.
Väljer du naturvetenskapsprogrammet kan du dessutom kombinera utbildningen med elitfotbollsgymnasium (NIU) eller våra lokala idrottsutbildningar inom aerobics, basket, fotboll, ishockey och konståkning.

Före detta elev på naturvetenskapsprogrammet:
”Jag valde naturprogrammet med inriktning natur för att jag är intresserad av både matematik och de olika naturvetenskapliga ämnen och vill jobba vidare med det i framtiden och därför vill jag lära mig mycket om det. Det bästa med att välja naturvetenskapsprogrammet är att det är en bred linje som ger dig många möjligheter efter gymnasiet och därför behöver man inte ha bestämt sig vad man vill bli innan man börjar för du har fortfarande möjligheten att komma in på det mesta. Många tvekar att välja naturvetenskapsprogrammet och det gör de för att man tror att det är för mycket att göra. Men det behöver inte vara så jobbigt; om man bara lägger upp en bra studieplan och följer den så funkar det jättebra.”

Kontakta Söderslättsgymnasiet

Jag vill bli kontaktad via (obligatoriskt)

Här skriver du kortfattat dina frågor/synpunkter så kontaktar vi dig så snart som möjligt, vanligtvis inom 24 timmar (gäller helgfri vardag).

Vänligen notera att dina inskickade synpunkter blir en allmän handling. En handling blir allmän genom att den antingen kommer in till en myndighet eller upprättas av myndigheten. Handlingen måste också vara förvarad hos myndigheten.

Jag samtycker till att Trelleborgs kommun samlar in och lagrar de personuppgifter som jag lämnar för behandling av mina frågor/synpunkter. Behandling som sker är insamling, hantering och radering.

Personuppgifter som behandlas

De personuppgifter som behandlas för detta ändamål är: namn, adress, telefonnummer och e-post. De personuppgifter som behandlas sker med stöd av samtycke och jag är medveten om att jag när som helst kan återkalla mitt samtycke och jag har även rätt att begära att mina personuppgifter raderas.

Dina personuppgifter kommer att hanteras av bildningsförvaltningen i Trelleborgs kommun.
Trelleborgs kommun hanterar dina personuppgifter i enlighet med Dataskyddsförordningen och behåller inte personuppgifter du har lämnat in längre än nödvändigt. Personuppgiftsansvarig för denna behandlingen är bildningsnämnden som kan kontaktas på e-postadress bildningsforvaltningen@trelleborg.se.