Handels- och administrationsprogrammet

Är du en person som tycker om att arbeta med människor och vill skapa kontakter så att du kan komma ut i yrkeslivet efter studenten? Vill du jobba i en internationell miljö där du har hela världen som arbetsfält? Välj då handels- och administrationsprogrammet.

På handels- och administrationsprogrammet kommer du att få kunskaper i att starta eget företag samt verka inom en bransch där de framtida jobben finns.

Under dina tre år på handels- och administrationsprogrammet kommer du att få kunskaper i att starta eget företag samt verka inom en bransch där de framtida jobben finns. Hos oss får du möjligheten att knyta kontakter med de stora aktörerna i Öresundsregionen.

Här lär du dig grunderna inom handel och service, hur företag fungerar samt kundbemötande. Du kommer också att vara ute och praktisera och knyta kontakter med framtida arbetsgivare inom event, hotell och andra branscher. För dig som vill utveckla dina ledaregenskaper finns här goda möjligheter.

Under ditt sista år får du driva UF-företag (ung företagsamhet) vilket ger dig möjlighet att starta eget företag. Du får lära dig allt från affärsidé, analys och bokslut till marknadsföring och försäljning.

Vi tycker att det är viktigt att du som elev ska ha så många möjligheter som möjligt efter gymnasiet. Därför erbjuder vi dig att inom programmets 2500 poäng att läsa in grundläggande högskolebehörighet. Praktiskt innebär det att du i ditt individuella val (200 poäng) väljer kurserna Engelska 6 och Svenska 3.

Programmet går dessutom att kombinera med elitfotbollsgymnasiet (NIU) eller med våra olika lokala idrottsutbildningar.

Vi ger dig grunderna för att arbeta i den breda globala handels- och servicevärlden!

Kontakta Söderslättsgymnasiet

Jag vill bli kontaktad via (obligatoriskt)

Här skriver du kortfattat dina frågor/synpunkter så kontaktar vi dig så snart som möjligt, vanligtvis inom 24 timmar (gäller helgfri vardag).

Vänligen notera att dina inskickade synpunkter blir en allmän handling. En handling blir allmän genom att den antingen kommer in till en myndighet eller upprättas av myndigheten. Handlingen måste också vara förvarad hos myndigheten.

Jag samtycker till att Trelleborgs kommun samlar in och lagrar de personuppgifter som jag lämnar för behandling av mina frågor/synpunkter. Behandling som sker är insamling, hantering och radering.

Personuppgifter som behandlas

De personuppgifter som behandlas för detta ändamål är: namn, adress, telefonnummer och e-post. De personuppgifter som behandlas sker med stöd av samtycke och jag är medveten om att jag när som helst kan återkalla mitt samtycke och jag har även rätt att begära att mina personuppgifter raderas.

Dina personuppgifter kommer att hanteras av bildningsförvaltningen i Trelleborgs kommun.
Trelleborgs kommun hanterar dina personuppgifter i enlighet med Dataskyddsförordningen och behåller inte personuppgifter du har lämnat in längre än nödvändigt. Personuppgiftsansvarig för denna behandlingen är bildningsnämnden som kan kontaktas på e-postadress bildningsforvaltningen@trelleborg.se.