Elevintervju med Nils

Nils läser på försäljnings- och serviceprogrammet (tidigare handels- och administrationsprogrammet). Det som lockade med programmet var kopplingen till arbetslivet och att det är ett program med mycket APL (praktik). Nils hade även hört att lärarna på skolan är väldigt bra och att man kan få mycket extra hjälp om man behöver det.

Nils gillar att det ingår mycket praktik (APL) på försäljnings- och serviceprogrammet.

– Lärarna är väldigt jordnära och försöker göra undervisningen så kul som möjligt. Man har en bra kontakt med lärarna. Och om man är driven som person och gillar att kommunicera med andra är försäljnings- och serviceprogrammet något för dig, säger Nils.

Han gillar även stämningen på skolan.

– På Söderslättsgymnasiet kan man vara den man är. Ingen dömer en. Det är avslappnat och här finns ingen prestige, menar Nils.

Praktiken (APL) är stor del av programmet och som elev måste man lockas av att vara ute på praktik och jobba.

– Just praktiken gör programmet unikt. Man kommer ifrån den traditionella skolgången och kommer ut i arbetslivet snabbt, säger Nils.

På alla yrkesprogram kan eleverna även välja till kurser så att man får högskolebehörighet. Det är något Nils har gjort.

– Man öppnar fler dörrar då efter gymnasiet, avslutar Nils.