El- och energiprogrammet är en spännande utbildning som lägger grunden för en utvecklande karriär. Här kan du både få en utbildning som leder till arbete samtidigt som du kan bli behörig för högskolestudier.

Elektriker är ett yrke som ändras i takt med teknikens framfart. I ett samhälle som ständigt expanderar kommer elteknikbranschen att ha goda tillväxtmöjligheter och som elektriker kommer du att ha olika arbetsuppdrag och erbjudas olika utvecklingsmöjligheter.

På el- och energiprogrammet får du ta mycket eget ansvar, men i gengäld får du en lovande framtid. Under utbildningen samverkar framför allt matematikämnet med yrkeskurserna och du får en bra kombination mellan teoretiska och praktiska kunskaper. Du kommer även att få samarbeta med elever från andra gymnasieprogram.

Under andra läsåret har du möjlighet att få liftutbildning och bli certifierad i heta arbeten, vilket endast ett fåtal elutbildningar i Skåne erbjuder. El- och energiprogrammet i Trelleborg är numera anslutet till Elteknikbranschens Gymnasium (ETG). Om du efter genomförd utbildning även får en godkänd ETG-examen har du fullföljt din lärlingsutbildning och kan börja arbeta som förstaårsmontör direkt efter gymnasiet. Du är alltså mer anställningsbar om du har en ETG-examen. Ökad samverkan mellan skola och arbetsliv ger en mer kvalificerad yrkesutbildning.

Vi följer inte strömmen – vi leder den!

Kontakta Söderslättsgymnasiet

Jag vill bli kontaktad via (obligatoriskt)

Här skriver du kortfattat dina frågor/synpunkter så kontaktar vi dig så snart som möjligt, vanligtvis inom 24 timmar (gäller helgfri vardag).

Vänligen notera att dina inskickade synpunkter blir en allmän handling. En handling blir allmän genom att den antingen kommer in till en myndighet eller upprättas av myndigheten. Handlingen måste också vara förvarad hos myndigheten.

Jag samtycker till att Trelleborgs kommun samlar in och lagrar de personuppgifter som jag lämnar för behandling av mina frågor/synpunkter. Behandling som sker är insamling, hantering och radering.

Personuppgifter som behandlas

De personuppgifter som behandlas för detta ändamål är: namn, adress, telefonnummer och e-post. De personuppgifter som behandlas sker med stöd av samtycke och jag är medveten om att jag när som helst kan återkalla mitt samtycke och jag har även rätt att begära att mina personuppgifter raderas.

Dina personuppgifter kommer att hanteras av bildningsförvaltningen i Trelleborgs kommun.
Trelleborgs kommun hanterar dina personuppgifter i enlighet med Dataskyddsförordningen och behåller inte personuppgifter du har lämnat in längre än nödvändigt. Personuppgiftsansvarig för denna behandlingen är bildningsnämnden som kan kontaktas på e-postadress bildningsforvaltningen@trelleborg.se.