Elevintervju med Alisia

Alisia går på ekonomiprogrammet på Söderslättsgymnasiet. Alisia valde ekonomiprogrammet för att de nya ämnena, och då framförallt juridik, verkade intressanta  och hon har inte blivit besviken.

Alisia menar man måste vara inställd på plugg och att ta eget ansvar för studierna om man väljer att läsa ekonomiprogrammet.

– Företagsekonomi är mycket mer intressant än jag trodde att det skulle vara, säger Alisia.

Alisia bor i Trelleborg och tänkte först välja en skola i Malmö men valde om då hon hört mycket bra om Söderslättsgymnasiet av vänner. Nu i efterhand är hon mycket nöjd med sitt val av skola.

– Jag har lärt känna många nya vänner och klassen har en bra gemenskap. Det är också skönt att slippa pendla då det blir en bättre balans mellan studier och fritid, säger Alisia.

Programmet kräver en hel del egna studier och Alisia menar att man måste vara inställd på plugg och att ta eget ansvar för studierna.

– Du måste orka plugga om du väljer ekonomiprogrammet. Du kommer inte långt utan att plugga, säger Alisia.