Elevintervju med Thea och Elise

Thea valde barn- och fritidsprogrammet på Söderslättsgymnasiet då hon vill jobba med människor i framtiden. Elise valde samma program för att hon gillar att arbeta med människor och hon lockades av möjligheten att praktisera utomlands i årskurs 3.

Thea och Elise valde barn- och fritidsprogrammet på Söderslättsgymnasiet för att de vill arbeta med människor i framtiden. Även praktik utomlands i årskurs 3 lockade.

Ytterligare en anledning till att Thea valde barn- och fritidsprogrammet var att hon hade hört många bra saker om utbildningen och skolan av vänner. På programmet kombineras teori med praktik och Thea gillar blandningen.

– Jag gillar att det är en stor variation i undervisningen och många olika aktiviteter som klassen gör gemensamt, säger Thea.

Karaktärsämnena inom barn- och fritidsprogrammet är kul.

– Det stämmer med förväntningar; jag trodde att det skulle var något nytt och det är det, säger Thea.

Inför skolstart trodde Elise att det skulle vara “lätt” att gå på programmet men har insett att det är en hel del att läsa.

– Intresset för kurserna gör det ändå helt okej. Det bästa med programmet är att man får läsa det man tycker är intressant. Jag gillar att det är en stor variation i undervisningen med olika aktiviteter och studiebesök, säger Elise.